czwartek, 14 marca 2013

marmurkowe babeczki...

 
Składniki:

5 jajek
  4szklanki mąki
  3łyżeczki proszku do pieczenia
  1,5 szklanki cukru
  1,5 szklanki oleju (ja daję z pestek winogron)
 
 
nadzienie:
 
200 g twarogu białego
opakowanie cukru waniliowego
1 żółtko
2 banany
 
przelać do foremek naprzemiennie (masa, nadzienie, masa - nadzienia mniej), posypać (ja sypałam kokosem i sezamem) 
 



do piekarnika na 180 stopni, piec ok 20min 
 
 
 
po upieczeniu:
 



resztki ciasta i nadzienia wymieszałam razem, dodałam trochę mąki żytniej i pestki z dyni oraz słonecznika i upiekłam:
 


 
 
smacznego:)

1 komentarz:

  1. Mam wielką ochotę na takie babeczki, wyglądają wspaniale:)

    OdpowiedzUsuń