Składniki:
Ciasto:
1 jajko
150g mąki pszennej
1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
pół szklanki cukru
150g zimnego masła
Masa serowa:
250 g twarogu
1 jajko
pół szklanki cukru
opakowanie cukru wanilinowego
1 łyżka mąki
Kruszonka (trzeba dopasować proporcje do konsystencji):
szklanka mąki pszennej
1/3 szklanki mąki ziemnaczanej
niecałe pół szklanki cukru
ciasto rozcieramy w rękach a nastepnie ugniatamy na gładkie, wyściełamy nim wcześniej przygotowaną blachę, nakłuwamy widelcem i lodówki... nagrzewamy piekarnik do 150 stopni i wkładamy ciasto na 25min... wyciągamy ciasto, przykrywamy kołderką z masy serowej oraz owocami (u mnie maliny i borówki) oraz otulamy kruszonką i znów do piekarnika tym razem 180 stopni na 35min (do zezłocenia kruszonki).
smacznego:)
Przepis wydaje się prosty. Ciasto po upieczeniu wygląda bardzo kolorowo a to zawsze zachęca do zjedzenia. Musze wypróbować:))
OdpowiedzUsuńapetycznie wygląda- przepis zachowam...
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis , postarm się go szybko wypróbować!
OdpowiedzUsuń