Składniki:
2 jajka (powinny być 4szt ale miałam tylko dwa)
1 szklanka oleju z pestek winogron
1 szklanka oleju z pestek winogron
2 szklanki mąki
2 szklanki cukru - ja dałam 1,5 szklanki pół na pół biały i brązowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżeczki cynamonu
2 szklanki utartej marchewki
2 garście pestek dyni
2 szklanki cukru - ja dałam 1,5 szklanki pół na pół biały i brązowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżeczki cynamonu
2 szklanki utartej marchewki
2 garście pestek dyni
szklanka płatków owsianych i żytnich (pół na pół)
Jajka utarłam z cukrem, następnie dodałam resztę składników - większość wymieszałam i wylałam do natartej masłem i posypanej bułką tartą formy, do reszty dolałam trochę mleka i przelałam do formy na muffinki...
do piekarnika na ok 60 minut (babeczki ok 20min) u mnie wyszło 50 na 180 stopni.
póki co babeczki bo ciasto jeszcze dochodzi:
po wyjęciu z piekarnika, oprószamy cukrem pudrem i pałaszujemy ze smakiem:)
Wyglada wspaniale, myslę że mozna kombinować z dodatkami:))
OdpowiedzUsuńzawsze można kombinować z dodatkami - dlatego tak lubię gotować:)
OdpowiedzUsuń