czwartek, 2 maja 2013

muffinki kakaowe z orzechami...



Składniki:

2 szklanki mąki
1,5 szklanki cukru
6 łyżek kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka mleka 
1 szklanka wody
1 szklanka oleju roślinnego
4 jajka
orzechów włoskich "na oko"

suche wymieszać osobno, mokre osobno, połączyć niedokładnie, przelać do formy, piec 20 min w 180 stopniach:)





pamiętajcie - pałaszujcie ze smakiem:)

2 komentarze:

  1. Niezwykłe te Twoje mufinki, z daleka wyglądaja jak pierniki:)Kurcze, a moja córka musi unikac cukru ze względu na tarczycę ale może z cukrem brzozowym też ten przepis sie uda.

    OdpowiedzUsuń
  2. no tak, takie formy niskie mam;) z brązowym na pewno wyjdą, ja zazwyczaj dodaje brązowy:D

    OdpowiedzUsuń