Składniki:
2 szklanki mąki
1,5 szklanki cukru
6 łyżek kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka mleka
2 szklanki mąki
1,5 szklanki cukru
6 łyżek kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1 szklanka oleju roślinnego
4 jajka
orzechów włoskich "na oko"
1 szklanka oleju roślinnego
4 jajka
orzechów włoskich "na oko"
suche wymieszać osobno, mokre osobno, połączyć niedokładnie, przelać do formy, piec 20 min w 180 stopniach:)
pamiętajcie - pałaszujcie ze smakiem:)
Niezwykłe te Twoje mufinki, z daleka wyglądaja jak pierniki:)Kurcze, a moja córka musi unikac cukru ze względu na tarczycę ale może z cukrem brzozowym też ten przepis sie uda.
OdpowiedzUsuńno tak, takie formy niskie mam;) z brązowym na pewno wyjdą, ja zazwyczaj dodaje brązowy:D
OdpowiedzUsuń